XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA EGERBEN

2017. FEBRUÁR 28.

Február utolsó hétvégéjén Egerben rendezte a Búvárvilágszövetség megbízásából a Magyar Búvár Szakszövetség a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupát. A versennyel egy időben tartották a Minaret Kupát is. A Bitskey Uszodában sportág egyik legrangosabb versenyén 21 ország 75 klubcsapatának 450 sportolóját nevezték. A magyar versenyzők a verseny első napján Öt arany-, nyolc ezüst- és két bronzérmet szereztek a versenyeken. (A szombati nap részletes versenyeredmények itt érhetők el.)

A jó kezdést még jobb folytatás követett vasárnap, így összesen 11 arany- 15 ezüst- és 3 bronzéremmel zárták a világkupát versenyzőink. (A vasárnapi eredmények itt érhetők el.)

A verseny legeredményesebb felnőtt női sportolója Senánszky Petra lett, a legeredményesebb utánpótlás lány versenyző pedig holtversenyben Hamlin Dorothy. A 29 érem mellett a magyar versenyzők számos szintidőt is teljesítettek a 2017-es felnőtt Eb-re és junior vb-re, ami komoly előre lépés és biztatás a szezon további nagy erőpróbáihoz.

Érdekesség – talán már helyesebb azt mondni, hogy szokás szerint – XII. CMAS Világkupát az érdeklődők élő online közvetítés keretében kísérhették figyelemmel.

Forrás: buvar.hu