USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA, HARMDIK FORDULÓ OLSZTYN

2017. ÁPRILIS 26.

A XII. CMAS Uszonyosúszó világkupa sorozat harmadik állomását április 22-23-án rendezték a lengyelországi Olsztynban. A versenyen 16 ország, 71 klubjának 366 versenyzője vett részt. A magyar versenyzők kiváló eredményt értek el, összesen nyolc arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek.

A júliusi Világjátékokon már biztos résztvevő Senánszky Petra, Kosina Gergő és Sincki Ádám fölényes diadalai bizakodásra adnak okot. Két-két aranyérmet nyert az uszonyos gyorsúszásban a háromszoros világbajnok és világcsúcstartó Senánszky Petra és debreceni klubtársa, Kosina Gergő, akárcsak felszíni úszásban Bukor Ádám. Szintén első lett uszonyos gyorsúszásban a sprinter Sincki Ádám, míg a nőknél 200-on Senánszky távollétében is magyar győzelem született Varga Krisztina jóvoltából. Varga két ezüstérmet is nyert és egy-egy harmadik helyet szerzett a férfiaknál Bukor Ádám, a nőknél pedig Szűcs Rebeka és Károlyi Csilla.

Fiataljaink is sikeresek voltak: a juniorok mezőnyében a Mozsár Alex vezérletével az ifjú versenyzők egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek. Útban Olsztyn felé legjobb búvárúszóink meglátogatták a nyári wroclawi Világjátékokra épült uszodát és kipróbálták azt a medencét, amelyben majd július 20-30-a között versenyezhetnek. A magyar érmesek listája ITT érhető el.

Forrás: buvar.hu