BÚVÁRFOTÓS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (2.) - ÚJ INFORMÁCIÓK

2017. JÚLIUS 22-23.

A Magyar Búvár Szakszövetség - az EOX Kft. informatikai fejlesztő és szolgáltató társaság, valamint búvársporthoz kapcsolódó más szervezetek és média szereplők támogatásával - ez év őszén megrendezi a XIV. Búvárfotós Országos Bajnokságot. E nagy hagyományokkal rendelkező, fotópályázat formájában minden páratlan évben lebonyolított versenyen minden magyar búvárfotós, víz alatt fotózó sportbúvár részt vehet, ha a BOB új hivatalos honlapján (www.buvarfotosob.econtest.hu, ami csak később lesz aktív, a korábbi: www.buvarfotosob.hu) elfogadja a nevezési feltételeket és díjtalanul feltölti képeit. 

A nevezési és feltöltési időszak 2017. szeptember 20-tól október 8-ig lesz nyitva.

A három hagyományos CMAS víz alatti verseny kategória, A: Nagy látószögű felvételek, B: Hal felvételek, és C: Makro felvételek mellett ezúttal  két új  kategóriában is pályázni lehet. Az egyik az utánpótlás számára nyújt vonzó lehetőséget, mert a győztest a fő támogató által felajánlott legértékesebb tárgyjutalommal díjazzák: a Red Sea Boats Holidays Kft. egyhetes vörös-tengeri búvárútjával: D: Új pályázók felvételei A búvárfotós országos pályázatokon, illetve bajnokságokon először indulók által, nem cserélhető objektíves kompakt vagy bridzs géppel nyílt vizekben készült, az A, B vagy C kategóriának megfelelő képek.

A másik új kategória pedig sportágaink búvárkamerás fotósainak ad vetélkedési lehetőséget: E: Víz alatti sportágak felvételei Bármely típusú géppel és objektívvel, medencében vagy nyílt vízben készült víz alatti, vagy legalább fele részben vízfelszín alatti felvételek az uszonyosúszás, a tájékozódási búvárúszás, a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi, vagy az apnoea sportágak edzésein és versenyein.

A pályázat egyúttal az MBSZ válogató versenye a 2018-ban megrendezésre kerülő 3. CMAS Víz alatti Fotó Európa-bajnokságra. Az A, B és C kategóriákban  legtöbb pontot elért, összetett győztes búvárfotóst az MBSZ nevezi e versenyre ha legalább kétcsillagos CMAS búvár, vagy azzal egyenértékű minősítéssel rendelkezik. Részvételének további támogatásáról, valamint esetleges csapattársáról az MBSZ dönt.

Eredményhirdetés és díjátadó ünnepség november második hetében a Magyar Sport Házában.

Forrás: buvar.hu