IttHon történt…


Búvárversenyzők elismerése. A MTI Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, hogy kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 56 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A búvárversenyzők 2017. évi legjobbjai: Uszonyosúszás: Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub – 5. alkalom) és Kanyó Dénes (Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub – 4. alkalom) / Tájékozódási búvárúszás: Berekméri Dóra (Amphora Búvárklub – 2. alkalom) és Balázs Péter (Amphora Búvárklub – 13. alkalom)

SSI Fórum 2018. A rendezvényére (SSI - Mini Hivatásos Update 2018) február 3-án, a SeaWatch Búváráruházban került sor. Ez már sorrendben a 15. alkalom volt, hogy az SSI éves fórumát megrendezte. A szép számú résztvevő köszöntése után az elmúlt évi eredmények ismertetésére, a búvároktatási rendszer már jelenleg is működő és közel jövőben induló újdonságairól szóló előadások hangzottak el. Az előadások után került sor az elismerések átadására.
Century Instructor: Fenyvesi Ferenc, Oliser Zsolt, Kuti Ferenc / Gold 500 Instructor: Szabó Bálint /
Platinum 1000 Instructor: Mócsai Gábor. Legeredményesebb búvárbázisok: 1. Deep Dreams Dive Center / 2. Buborék búvárközpont / 3. Aquadive Dive Center. (Forrás: SSI)

MBSZ Tisztújító Közgyűlés. A Magyar Búvár Szakszövetség megismételt Tisztújító Közgyűlésére 2018. február 7-én került sor, melyen 44 tagszervezetből 36 képviseltette magát. A szavazás második fordulójában a Szakszövetség elnökének újra Dr. Nyíri Ivánt választotta meg. A technikai elnöki posztot Zelenák József, a sport alelnöki tisztséget Balázs Péter tölti be a következő négy évben. A Szakszövetség elnökségi munkáját Dr. Balogh Tamás, Holló Győző, Meixner Zsolt, Miklós Tamás, Nagy Norbert, Szalai László végzik majd. A Felügyelő Bizottság feladatait elnökként Bácsi Krisztina, felügyelő bizottsági tagként Fejes László és Roith György látják el. (Forrás: buvar.hu)

UEF Oktatói Kollégium. Február 17-én tartotta a UEF, a Víz alatti Felfedezők Szövetsége a sorrendben a 21. Oktatói Kollégiumát az FTC Népligeti Sportcentumában, a Liget Hotel konferenciateremben. A találkozón Nagy Sándor UEF Instructor Certifier, az oktatási rendszer ügyvezetője köszöntötte a szép számmal megjelent résztvevőket. Beszámolt az elmúlt esztendő jelentősebb eseményeiről, eredményeiről, majd ismertette az elkövetkezendő időszak terveit, a fejlesztések irányvonalát, lehetőségeit, valamint, hogy megalakult a UEF Technikai Bizottsága. A Kollégium alkalmával bemutatták az új UEF búvároktatókat és átadásra került az Év Legeredményesebb Oktatója cím is. Új búvároktatói minősítések: Nyílt vízi búvároktató (OWSI): Balla István, Boris Bajic, Boris Skoric, Damó Gyula, Goran Ilic, Irinel Tofan, Michels Gábor, Mirko Miscevic, Rácz András, Slobodan Andrasic, Titkovics Lajos, Vladimir Bjelica, Vöröss Csaba / Mester búvároktatók (MSI): Dr. Wengrin István, Kucza István, Kátai Viktória, Klinger Richard / Oktató kiképzők (IT): Vas László. Az Év Legeredményesebb Oktatója 2017-ben a Budapesti régióban: Vas László, a nem budapesti régióban: Zombor Gyula. (Forrás: UEF Facebook oldala és tájékoztató)

MBSZ Búvár és Búvároktatói Találkozó. Idén is szervez a Magyar Búvár Szakszövetség Búvár és Búvároktatói Találkozót, melyen a búvár társadalom sokszínű tevékenységének bemutatása volt a táma. A rendezvény – április 7-én volt – már az 5. születésnapját ünnepelte, amit ezúttal is a Magyar Sport Háza Konferencia teremében tartottak. A résztvevők jól ismert magyar búvár-búvároktatók előadásait hallgathatták meg a búvárexpedíciók szervezéséről, különleges képekkel illusztrált bemutatót a búvárfotográfusok munkájáról, a katona búvárok komoly felkészítéséről, az árvízi védekezésen dolgozó ipari búvárok áldozatos munkájáról, a barlangi búvárok víz alatti mentéséről, a víz alatti világ élőlényeinek megismeréséről és megőrzéséről, a geofizika tudományának felhasználásról vízi körülmények között. A késő délutánba is belenyúló, jó hangulatú, sikeres búvártalálkozón mintegy hatvanan vettek részt. (Forrás: buvar.hu)

Az elismerésben részesülteknek, az új tisztségviselőknek és az új búvároktatóknak Szerkesztőségünk gratulál!


BÚVÁRINFÓ, 2018. JANUÁR-ÁPRILIS