Egerben indult a CMAS Uszonyosúszó idei világkupa sorozat


Még február 23-24-én rendezte meg a Világszövetség megbízásából az MBSZ Egerben a XIII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első, magyarországi fordulóját. A nemzetközi versenyen 20 ország 80 csapatának 479 versenyzője képviseltette magát felnőtt és junior korosztályokban. A kisérő sportvezetők és a rajthoz állók létszáma több, mint 630 fő volt, ami meghaladta a korábbi években az egri Világkupán résztvevők létszámát. A verseny előtt a legnépszerűbb videómegosztón népszerűsítő filmet tettek közzé a szervezők.

A verseny mindkét napja szép sikereket hozott a magyar versenyzőinek: összesítésben kilenc arany-, öt ezüst- és nyolc bronzérem a magyar egyesületek mérlege.

A verseny első napjának részletes eredményei itt, a második, a vasárnapi részletes eredmények pedig itt találhatók.

A Világkupa következő állomása az olaszországi Lignano lesz, március 24-25-én. A sikerek alapján bizakodva tekinthetünk az esztendő kiemelkedő nemzetközi versenyeire, a júliusi felnőtt világbajnokságra (Belgrád) és rögtön utána kezdődő isztambuli junior Európa-bajnokságra. A verseny előtt a búvár szakvezetés és Eger városa bejelentette, hogy megpályázza a 2022-es uszonyosúszó világbajnokság rendezését.


BÚVÁRINFÓ, 2018. JANUÁR-ÁPRILIS


Forrás: Facebook, buvar.hu