USZONYOSÚSZÓ-VB - BEFEJEZŐDÖTT

2018. JÚLIUS 21-22.

Magyarország az éremtáblázaton a negyedik helyen zárt, miután a versenyzőink 3 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek.

A vb negyedik napja – magyar szempontból – Bukor Ádám ezüstérmével zárult, aki 800 méteres felszíni úszásban lett második.

A női 4x100 méteres váltó (Varga Krisztina, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Senánszky Petra) a hatodik helyet szerezte meg.

A világbajnokság után Belgrádban rendezik meg azt a nemzetközi egyetemi uszonyosúszó-bajnokságot, amelyen magyar színekben Senánszky Petra, Gruber Kornél, Dimák Dávid és Kosara Géza áll rajtkőre.

USZONYOSÚSZÓ-VB - HARMADIK NAP

Senánszky Petra 50 méteres uszonyos gyorsúszásban győzött, s ez volt már a 11. felnőtt világbajnoki aranyérme.

Varga Kriszti – a korábbi világcsúcson belül úszva – a 400 méteres uszonyos gyors kategóriában ezüstérmes lett.

Varga Krisztina is dobogóra állt a vb harmadik versenynapján, miután – a korábbi világcsúcson belül úszva – a 400 méteres uszonyos gyors kategóriában ezüstérmes lett.

4X200 méteres felszíni váltóban a férficsapat szolgáltatta: a Kanyó Dénes, Mozsár Alex, Gruber Kornél, Bukor Ádám kvartett a döntőben bronzérmes lett.

A 400 méteres uszonyos gyors kategóriában Stadler Bence az 5., míg 400 méteres búvárúszásban Mozsár Alex a 6. helyen végzett.

A vb harmadik versenynapja után Magyarország 3 arannyal, 2 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén áll. Az élén az oroszok állnak, megelőzve a kínaiakat és az ukránokat. A belgrádi világbajnokságon eddig 13 nemzet versenyzői szereztek érmet.

USZONYOSÚSZÓ-VB – A MÁSODIK NAP

2018. JÚLIUS 19.

Újabb magyar érmek a 20. belgrádi Uszonyosúszó Világbajnokságon.

A Világbajnokság második napján versenyzőink egy ezüstöt és egy bronzot szereztek, ezzel Magyarország továbbra is az élbolyban található az éremtáblázaton.

Bukor Ádám 1500 méteres felszíni úszásban ezüstérmes, Varga Krisztina a 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében pedig harmadik lett.

USZONYOSÚSZÓ-VB – AZ ELSŐ NAP

2018. JÚLIUS 18.

Két arannyal és egy bronzéremmel kezdtek a magyar válogatott tagjai a Belgrádban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon.

Senánszky Petra – minden idők legeredményesebb magyar uszonyosúszónője – Belgrádban a tizedik világbajnoki címét szerezte meg a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban. Ugyanebben a számban Varga Krisztina az ötödik helyet szerezte meg.

A 400 méteres felszíni úszás döntőjében két magyar volt érdekelt: a bombaformában lévő Bukor Ádám és Mozsár Alex. Bukor végül 2 perc 58.22 másodperccel ért célba, ezzel újabb aranyérmet szerzett, Mozsár negyedikként zárt.

A Stadler Bence, Halmin Matthew, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta négyes is dobogóra állt Belgrádban, miután a 4X100 méteres mix uszonyos gyorsváltó a harmadik lett.

Magyarország így két arannyal és egy bronzzal az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást. Az éremtáblázat élén az oroszok találhatók, a harmadik hely pedig Ukrajnáé.


Forrás: buvar.hu