TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRÚSZÓ EB - BEFEJEZŐDÖTT!

2018. AUGUSZTUS 30-31., SZEPTEMBER 4.

A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS, a Búvár Világszövetség megbízásából augusztus 27-e és szeptember 1-e között szervezi Gyékényesen a Felnőtt és Junior Tájékozódási Búvárúszó Nyílt Európa-bajnokságot.

A magyar versenyzők az Eb első napján MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin, míg Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős másodikként zárt az ukránok párosa mögött.

A verseny második napja két érmet hozott: csillag gyakorlatban Balázs Péter egy cseh versenyzővel holtversenyben Európa-bajnoki ezüstérmes lett, míg a junior fiúknál magyar győzelem született, Szász Tamás révén.

A harmadik napon az 5 bója gyakorlatban rendeztek versenyt. Balázs Péter a német Max Lauschussal holtversenyben aranyérmes lett. Berekméri Dóra és Hatházi Katalin bronzérmesek – azonos idővel, tehát ők is holtversenyben végeztek. A junioroknál Szász Tamás megszerezte idei második Eb-aranyát.

A negyedik nap is hozott magyar érmeket: a szlalom kategóriában Balázs Péter ezüstérmetszerzett, a junioroknál Szász Tamás arany-,Várszegi Vendel pedig ezüstérmes lett. Sajnos női versenyzőink nem tudtak dobogóra állni: a junior Májer Zsófia a 7., a felnőtt Wágner Zsófia pedig a 6. helyen végzett.

Szombaton, szeptember 1-én befejződött Gyékényesen a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság, melyen hazánkon kívül mág Ausztria, Csehország, Észtország, Horvátország, Franciaország, Kazahsztán, Németország, Olaszország, Oroszország, Szlovákia és Ukrajna képviseltette magát. Összesítésben a magyar felnőtt válogatott kilenc érmet szerzett: három aranyat, három ezüstöt és három bronzérmet gyűjtöttek be. Legeredményesebb versenyzőnk Balázs Péter volt, aki két aranyat és három ezüstöt szerzett. A juniorok is eredményesek voltak: három arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zártak.

A tájékozódási búvárúszásról, az egyes versenyszámokról részleteket itt olvashatnak az érdeklődők.


Forrás: buvar.hu, hirkereso.hu