V. BUDAPESTI VÍZ ALATTI RÖGBÍ KUPA

2018. SZEPTEMBER 14.

Ötödik alkalommal rendezték meg Budapesten, szeptember 8-án a víz alatti rögbi versenyt. A megméredtetésen ezúttal hat csapat vett részt, köztük két újonc, akik első alkalommal látogattak el a budapesti versenyre, a szerb Orka Ronilacki Klub, valamint az ausztrál Dropbears.

Az International Mix Team csapatban két, az European Underwater Rugby League-ben szereplő orosz versenyző is részt vett, akik közül egyikük 2 napot vezetett Moszkvából, hogy részt vehessen a budapesti versenyen. A szerb csapat 16 lelkes, utánpótlás korú versenyzővel vette fel a harcot a többi tapasztaltabb csapattal. A barátságos hangulatban lezajlott mérkőzések alatt minden versenyző sok tapasztalatot tudott gyűjteni a nap során. Napközben, egy csak női játékosokból álló mérkőzés is megrendezésre került.

A megmérettetésen a Vienna mögött, második helyen a Budapest Tiszavirág csapata végzett. A további helyezések sorrendben: 3. Dropbears, 4. International Mix Team, 5. Brno, 6. Orka Ronilacki Klub. A mérkőzések után, víz alatti rögbiben a világon egyedülálló módon, saját fejlesztésű rendszer alapján büntetődobó versenyre is sor került, melynek női győztese cseh Vera Pakostová, a férfiak közül pedig az első a szintén cseh Matt Bowyer lett.

A versenyt az Abyss Búvárközpont és a MolnarPapir.hu támogatta.


Forrás: buvar.hu