XIV. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA

2019. MÁRCIUS 2.

Idén is Egerben, a Bitskey Aladár Uszodában indult a XIV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa versenysorozata.

A résztvevő országok: Franciaország, Horvátország, Csehország, Észtország, Görögország, Kolumbia, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Ukrajna. Pénteken regisztráció, majd február 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap délelőtt és délután is rendeztek versenyfutamokat. Az ezt követő világkupa versenyek helyszínei 03. 22-24. Lignano Sabbiadoro, 04. 20-21. Aix en Provence és 05. 03-05. Coral Spring lesznek.

Az egri uszonyosúszó világkupa első, szombati versenynapján két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyarok. (Az eredmények elérhetőek itt érhetők el.)

A felnőtt világ- és junior Európa-bajnokságra készülő magyar uszonyosúszók vasárnap is folytatták az éremgyűjtést a Világkupa és Minaret Kupa különböző versenyszámaiban. Emellett számos szintidőt is úsztak a versenyzők, e napon összesen 14 érmet nyertek a magyarok versenyzők. (A részletes eredmények itt érhetők el.) Összesítésben 4 arany-, 5 ezüst- és 10 bronzérem a magyar egyesületek mérlege.


Forrás: buvar.hu