VIDEÓ AZ ELSŐ GŐZZEL HAJTOTT TENGERALATTJÁRÓRÓL

2017. FEBRUÁR 3.

A Resurgam (latin szó, jelentése: Feltámad) névre elkeresztelt két tengeralattjárót az 1870-es évek végén Angliában építették. Feladatuk elsősorban ellenséges hadihajók víz alatti támadása volt, pontosabban lett volna.  Az első, az alig öt méter hosszú Resurgam 1. – az alakja miatt „the curate's egg”, azaz a lelkész tojásának becézték – emberi erővel meghajtott, egy fő személyzettel rendelkező szerkezet teljesen működésképtelennek bizonyult. Tervezője, George William Garrett lelkész az első sikertelenség tapasztalatait felhasználva új szerkezetet építtetett az angliai Birkenheadbenlévő Cohran & Co. céggel. A Resurgam 2. tizennégy méter hosszú és három méter átmérőjű volt, teste hegyes kúpokban végződött.

A belső fém vázara szegecselt acéllemez burkolat került. A hajót egy zárt rendszerű gőzgép (ez az amerikai Eugene Lamm mérnök 1972. évi szabadalma) hajtotta, ami akár négy órán keresztül is képes volt az egy hajócsavar meghajtására. Az első sikeres próbák után a tengeralattjáró a Royal Navy bemutatójára, Portsmouth indult – saját erőből –, de az úton jelentkező hibák miatt Rhyl-ben kikötöttek a problémák elhárítására. A javítás után az Elphin nevű gőzhajtású kisebb hajó vontatókötélre vette a Resurgamot és továbbindultak. Az utat azonban balszerencse kísérte: megerősödött a hullámzás és az Elphinnek elromlott a motorja. A tengeralattjáró személyzete átszállt a hajóra és igyekezett a hiba javításában közreműködni. A tengeralattjáró teljesen le nem zárt nyílásán (a belsejében volt rögzítve a vontatókötél) az erős hullámzás miatt túl sok víz került a belsejébe, lesüllyedt, majd elszakadt a vontatókötél. A Resurgam 1880. február 25-én valahol az észak-walesi Rhyl település partjaitól mintegy öt mérföldnyi távolságban süllyedt hullámsírba.

Száztizenöt évig pihent a nem is túl mélyen lévő homokos, lapos fenéken az első gőz meghajtású tengeralattjáró, mikor Keith Hurley, jeles roncskutató búvár. Az egykori tengeralattjáró nyugvóhelyének megállapításában segítséget nyújtottak a helyi halászok, akiknek a hálói többször is elakadtak a Resurgamon. (Egyes vélemények szerint a roncsot az eredeti elsüllyedés helyétől el is húzták a halászhajók.) Az egykori tengeralattjárót 1996-ban védetté nyilvánították, majd 2007-ben és 2012-ben a brit Sub-Aqua Club búvárai speciális állagmegóvó beavatkozást végeztek a roncson. A Resurgam szinte teljesen sértetlen, viszont komoly veszélyt jelent a régi roncsra az illegális búvárkodás és vonóhálós halászat.  A tengeralattjáró szinte teljesen feltöltődött iszappal, kiemelését – technikai és gazdasági okokat is figyelembe véve – elvetették. Az első gőzzel hajtott tengeralattjáró másolatát (ld. lenti kép) 1997-ben elkészítették és kiállították – az eredeti építő cég városában – Birkenheadban, a  Woodside komp kikötő közelében.

A közelmúltban a roncsnál merülési jogosultsággal és engedéllyel rendelkező Sub-Aqua Club búvárai újabb felmérést végeztek, munkájukról videót is készítettek.

Forrás: chesterchronicle.co.uk alapján Szerkesztőség