MÁSKÉPPEN LÁTHATJA A VÍZ ALATTI VILÁGOT...

2017. ÁPRILIS 10.

A víz alatti kameráknál – különösen az egyre többek által használt GoPro kamerák – használt színszûrõk tapasztalatai alapján készítette el új, színszûrõkkel kiegészített maszkját az XS Suba. A világhálón közölt fotók és megosztott videók szerint a vasóságos színekhez hasonló (jobban hasonlító) látványban van részük a színszûrõs maszkot használó búvárnak.

A cég a különféle víz alatti körülményekhez más és más szûrõket ajánl a gyártó. A vöröset a „kék”, a mentát a „zöld” vízhez. Az elõbbi kiemeli a meleg színeket, míg második használata színkorrekciót eredményez. Van még „színezett” szûrõ, ami a napfényt ellensúlyozza felszíni úszás, vagy sekély merülés esetén. A sárga segít a kora reggeli, vagy késõ délutáni merülésekkor, amikor a nap már/még nagyon alacsonyan van és a szûrõ segítségével minden fényesebben látszik. Az áttetszõ fekete szûrõt katonabúvárok haználhatják, de jó megoldás a „0” látású vizekben történõ merülések gyakorlásához is. A fluor szûrõnek hasonló a hatása – éjszakai merüléskor – mint amikor egy LED lámpával világítanák meg a víz alatti világot, kiemeli a fluoreszkáló színeket.

A gyártó karra csatolható tokot is készített a szûrõkhöz, melyben a búvár kényelmesen magával vihet akár hármat is, hogy szükség estén felhelyezze a maszkra, vagy cserélje azokat.

A maszkról és a szûrõkrõl további részletek a gyártó világhálós oldalon találhatók.

Forrás:deeperblue.com