MÁSKÉPPEN LÁTHATJA A VÍZ ALATTI VILÁGOT...

2017. ÁPRILIS 10.

A víz alatti kameráknál – különösen az egyre többek által használt GoPro kamerák – használt színszrk tapasztalatai alapján készítette el új, színszrkkel kiegészített maszkját az XS Suba. A világhálón közölt fotók és megosztott videók szerint a vasóságos színekhez hasonló (jobban hasonlító) látványban van részük a színszrs maszkot használó búvárnak.

A cég a különféle víz alatti körülményekhez más és más szrket ajánl a gyártó. A vöröset a „kék”, a mentát a „zöld” vízhez. Az elbbi kiemeli a meleg színeket, míg második használata színkorrekciót eredményez. Van még „színezett” szr, ami a napfényt ellensúlyozza felszíni úszás, vagy sekély merülés esetén. A sárga segít a kora reggeli, vagy kés délutáni merülésekkor, amikor a nap már/még nagyon alacsonyan van és a szr segítségével minden fényesebben látszik. Az áttetsz fekete szrt katonabúvárok haználhatják, de jó megoldás a „0” látású vizekben történ merülések gyakorlásához is. A fluor szrnek hasonló a hatása – éjszakai merüléskor – mint amikor egy LED lámpával világítanák meg a víz alatti világot, kiemeli a fluoreszkáló színeket.

A gyártó karra csatolható tokot is készített a szrkhöz, melyben a búvár kényelmesen magával vihet akár hármat is, hogy szükség estén felhelyezze a maszkra, vagy cserélje azokat.

A maszkról és a szrkrl további részletek a gyártó világhálós oldalon találhatók.

Forrás:deeperblue.com