EGY MERŐBEN ÚJ USZONY

2017. NOVEMBER 23.

Egy merőben új uszonnyal, a FinnFinnel állt elő egy új, induló finn cég. Az elgondolásuk szerint a búvár lábára formázzák az uszonyt, de úgy, hogy nem csak a lábfejet „öntik le”, hanem a bokát és az lábszár alsó részét is. Ezzel a megoldással az ötletgazdák úgy gondolják, hogy teljesen alkalmazkodik a búvár (lába) az uszonyához (vagy fordítva!), s így lesz legkedvezőbb és legideálisabb kapcsolatuk. Persze elképzelhető, hogy a búvár a vádliját támasztó elem nélkül használja az uszonyt.

Mivel egyedileg gyártják, így mód van az egyéni elképzelések, a felhasználási célok, s persze a láb erejének megfelelő uszonyfelületekkel ellátni a felszerelést. (Elvileg az uszony toll cserélhetőségére is van lehetőség.) Az egyénre történő gyártás biztosítja azt is, hogy a búvár lába a legideálisabban álljon. Az uszonyt „rétegesen” építik fel kevlárszálas erősítéssel.

Azt, hogy hogyan is készül a FinnFinn, azt az alábbi – viszonylag hosszabb – videó mutatja be.

Azt, hogy az új uszony mennyire lesz sikeres, s hány búvár lábán láthatjuk majd az elkövetkezendő hónapokban, azt majd az idő eldönti. Úgy gondoljuk, hogy a kedvtelési célú búvármerülések alkalmával nem gyakran találkozunk majd a FinnFinnel… Bár ki tudja? Minden újdonságra vannak „vevők”...


Forrás: deeperblue.com