AZ IDEI ÉV LEGJOBB BÚVÁRKOMPUTEREI

2018. SZEPTEMBER 12.

A DIVE Magazin összeállította a 2018. esztendő legjobb búvárkomputereit, amit a világhálós oldalán a közelmúltban be is mutatott. Az összeállítás húsz búvárműszert tartalmaz, melyek között egyaránt megtalálhatók a kedvtelési célú, az összetettebb merülésekhez alkalmas és a technikai búvároknak készült modellek. Az egyes búvárkomputerekről fényképet, leírást és műszaki adatokat is tartalmaz az írás.

A cikk érdekessége, hogy az elején egy rövid búvárkomputer történeti összeállítást is található. Talán kevésbé ismert, hogy ennek a napjainkra teljesen általánossá vált – egyes búvároktatási rendszerek által kötelezően előírt – búvárműszer története az 1950-es évekre (1955, vagy 1957 ???) nyúlik vissza, amikor az USA haditengerészete kifejlesztette a Scripps Institute of Oceanography-t, majd elkezdte használni az első analóg dekompressziós kalkulátorokat, a Foxboro Decomputert, a Mark I.-et.

Azt nem tudjuk, hogy a T. Olvasó egyetért-e a válogatással. Könnyen előfordulhat, hogy nem, s más a véleménye. Az összeállítást Szerkesztőségünk nem a saját véleményként, hanem figyelemfelkeltés céljából adja közzé.



Forrás: divemagazine.co.uk