AZ ELSŐ MAGYAR NEMZETKÖZI BÚVÁRTALÁLKOZÓ ÉS FÓRUM

2007. JANUÁR 13.

Január 13-án, szombaton, az IBS Garden Hotelben rendezték az Első Magyar Nemzeti Búvártalálkozó és Fórum elnevezésű rendezvényt. A dátum választásából kitűnik, hogy a szervezők nem hisznek a babonákban, s nem tartották kedvezőtlen napnak a 13-át. Elgondolásuk helyesnek bizonyult, mert a Találkozón több, mint 100 búvároktató vett részt.
A rendezvényt Roith György, az MBSZ technikai alelnöke nyitotta meg, majd – viszonylag röviden – nyolc Magyarországon működő búvároktatási rendszer (CMAS - Sopronyi Richárd, IANTD - Bartók János, ILS - Medek Miklós, NASE - Nagy Balázs, PADI - Samantha Kirby, SSI - Szabó-Lotasinszky Attila, TDI-SPI - Zelenák József, UEF - Nagy Sándor) mutatkozott be.
Érdekesség volt, hogy az oktatási rendszerek hazai vezetői mellett a PADI-t Samantha Kirby kisasszony regionális manager képviselte. A NAUI – sajnos – vezetői külföldi tartózkodás miatt rendszerbemutatót nem tartott.
A bemutatkozások után számos, a búvároktatók érdeklődésre számot tartó kérdésben (pl. búvároktatók részére kötelezően előírt sportoktatói végzettség és anomáliái, búvár orvosi vizsgálatok, szárazmerülési lehetőség, MBSZ működése, a környezetvédelem – többek között az Adria megóvása – kérdései, az IBOSZ és a búvármunkák, búvárkiállítások 2007-ben) hangzottak el fel- és hozzászólások.
A „kávészünet” után búvárfelszerelés forgalmazók képviselői mutatták be a 2007. évi, illetve érdeklődésre számot tartó újdonságaikat. A kellemes vacsorát egy jó hangulatú, baráti találkozóvá, kötetlen beszélgetéssé átalakuló, késő éjszakáig tartó fórum zárta… A folytatás következik! – ígérték a szervezők…

(A magunk részéről nyitottak vagyunk a következő Találkozó megrendezésének segítésében is! - BÚVÁRINFÓ Szerkesztőség megjegyzése)


SZERKESZTŐSÉG