LÁTHATATLAN "VIZI SZÖRNYETEG" FENYEGETI A TENGERBEN ÚSZÓKAT

2007. MÁRCIUS 27.

Újabb veszély fenyegeti az Ausztrália trópusi strandjaira látogatókat. A keleti partoknál egyre gyakoribb az a medúza, amelyet szinte lehetetlen észrevenni. Mérge pedig halálos. A köröm nagyságú állatka, az irakudzsi-medúza (Carukia barnesi, mely kis teste ellenére, akár 30 centi hosszú csápokkal is rendelkezhet) eddig az Ausztráliától északra fekvő trópusi tengerekbe élt. A medúza csípése a vérnyomás hirtelen felszökését, rendkívül erős fájdalmakat, agyvérzést, szívbénulást okozhat, ha 15-20 percen belül az illető nem kap szakszerű ellátást.
A közelmúltban azonban a Queensland-hez tartozó Frases-sziget közelében is tömegesen jelentek meg a gyilkos állatok. Több mint 600 kilométerre attól, ahol elvileg élniük kellene.
A tudósok szerint mindez a globális felmelegedés következménye. A tenger melegedése miatt ugyanis a trópusi tengerekben élő állatok délebbre költöztek, és már a fürdőzőket veszélyeztetik. Az áttetsző apró állatka a világ egyik legmérgezőbb jószága, de szinte lehetetlen észrevenni. Erről a medúzafajtáról korábban keveset tudtak a kutatók, így azt sem, hogy mérge halálos. A medúzára a közelmúltban annak kapcsán figyeltek fel, hogy egy 58 éves ember halálát az állat csípése okozta.
Kiemelt figyelmet viszont azért kapott a Carukia barnesi, mert a médiából kiderült, hogy "miattuk" nem tudta befejezni legújabb filmjének forgatását Kate Hudson és Matthew McConaughey. A két hollywoodi sztár "Bolondok aranya" című kalandfilmjének zárójelenetét akarták rögzíteni Ausztrália keleti partjainál, amikor a produkció zoológiai felügyelője felhívta a figyelmet a veszélyre. A stáb úgy döntött, hogy másutt veszi majd föl a jövő év elején bemutatandó film hiányzó jelenetét.
A mostani tömeges megjelenés előtt is már egyszer a medúza a figyelem központjába került. Az irakudzsi medúza csípéséről az ausztrál Lisa-Ann Gershwin (egy tudós hölgyről van szó!) a James Cook egyetem tudományos kutatója azt állította, hogy igazi impotencia elleni csodaszer. A medúza csípése hosszan tartó erekciót vált ki, igaz, közben pokolian fájdalmas, valamint bénulást és akár halálos kimenetelű magas vérnyomást idézhet elő. Amennyiben sikerülne a medúza által kibocsátott mérgező toxint elkülöníteni az erekciót kiváltó anyagtól, talán megoldódna az impotencia problémája - vélekedik a tudós hölgy. A tudományos felfedezés közzétételekor azonban a kutatást éppen az nehezítette, hogy egy igen ritka és nehezen fellelhető medúzafajjal álltak szemben.

(A szerkesztő megjegyzése: A tudós hölgy felfedezéséhez nincs mit hozzáfűzni. Annál inkább a medúza hirtelen, tömeges elszaporodásához. Az elmúlt év augusztusában beszámoltak a médiák arról, hogy a Földközi-tengeren egyre több helyen okoznak gondot a medúzák. A száraz, meleg idő miatt a spanyol, az észak-Afrikai és a szicíliai partok közelében jelentősen megnőtt a csalánozók jelenléte. Szakemberek szerint ráadásul a tengeren tapasztalható túlhalászat miatt a medúzák természetes ellenségeinek száma is jelentősen megcsappant. Kár "hibáztatni" a medúzákat, esetleg valami "hatásos" ellenlépést tenni ellenük, hiszen nem ők a hibásak, mert túlszaporodásuk az oka az ember, az ember által okozott környezetrombolás. Pontosabban az emberek egy része által életterünk, a Föld ellen a környezet szennyezéssel, rombolással súlyos bűnöket követnek el. Vajon kik ezek az emberek? "Fenn", vagy "lent" keresendők? Ugye senki nem gondolja, hogy az öreg autójával pöfögő és a "széndioxid kvótába" bele nem férő mennyiségű gázt kibocsátó polgár, vagy a csónakjából naponta kis hálóját kievető "öreg halász" a felelős, a környezetromboló? Nem T. Olvasó, a felelősök feljebb vannak, pontosabban egészen magasan, "gyűjtőnéven" az igazgató tanácsok tagjai, a milliárdosok, a globalista pénzarisztokrácia érdekérvényesítői, s nem utolsó sorban az érdekeiket kiszolgáló - esetenként álszent és cinikus - kormányok!)


INFORADIO.HU, LANCHIDRADIO.HU, VELVET.HU, The Daily Telegraph