CÁPÁK A FILMVÁSZNON

2019. FEBRUÁR 1.

A cápás filmek erősen megosztják a nézőket, de talán a búvárokat még jobban. S ez akár viták forrása is lehet. Vitathatatlan, hogy vannak megmosolyogtató alaptörténetek, vagy megoldások ezekben az alkotásokban, ugyanakkor láthatunk igazán látványos és izgalmas – sőt még a valóságban is elképzelhető – rövidebb, hosszabb részleteket. Most a Magyar Filmadatbázis készített egy összeállítást „A legjobb vérfagyasztó cápás filmek” címen. Biztos, hogy sokan vannak akik nem értenek ezzel a 11 filmből álló összeállítással, s főleg azok sorrendjével, mindezek ellenére érdemes – akár egy kis kikapcsolódásként – végignézni.

Persze időről időre (gyakran) készülnek hasonló összeállítások. A mostanit megelőző tavaly augusztusban jelent meg a Filmelemző blog oldalán „Legjobb cápás filmek” címen, a MEG - Az őscápa (főszereplő Jason Statham) bemutatója után.

A híres és biztosan mindenki által ismert, az Illés együttes által komponált, az István a királyban felhangzó dal után tesszük fel a kérdést (kis plágium, elnézést): Te kit választanál?


Szerkesztőség