ELKEZDŐDÖTT A GYERMEKEK MENTÉSE

2018. JÚLIUS 9.

A tervek szerint július 8-án, vasárnap, megkezdték a thaiföldi Tham Luang barlangban rekedt fiatal focicsapat mentését. Az elmúlt napok történéseiről és a mentési tervekről itt olvashat részleteket.

A több mint két hét talán az eddigi események legjelentősebbje a 9. npont történt, amikor két angol búvár megtalálta a gyermekeket és edzőjüket. Sajnos egy tragédiai is történt már: a 38 éves Szamarn Punanegy Thai Navy SEAL búvára életét vesztette a visszaút során, miután levegő utánpótlásra palackokat helyezett el a barlang víz alatti részein.

A helyzet pontosabb megismeréséhez érdemes az Index.hu által a thaiföldi mentőakcióról összeállított legfontosabb számait végignézni.

A mentőcsapat végül egy nagyon kockázatos, de talán a leggyorsabb és a technikailag is leginkább kivitelezhető mentési megoldás mellett döntöttek a szakértők-búvárok-barlangászok: a víz alatt, búvártechnika segítségével hozzák felfinszeri a fitalokat.

A divemagazine.co.uk egy nagyon részletes összeállítást készített a búvártechnikával történő mentés lehetőségeiről és problémáiról.

Vasárnap délután érkezett a hír, hogy négy gyermeket kimentettek a barlangból…

Várjuk a további híreket, amiről majd tájékoztatjuk T. Olvasóinkat!


Szerkesztőségi összeállítás