TUDJA MI A ZÖLD USZONYOK?

2019. ÁPRILIS 23.

A Zöld Uszonyok (Green Fins) egy nemzetközileg elismert mozgalom, a Zátony-világ Alapítvány (Reef-World Foundation) támogat, s alapításában részt vett az Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (United Nations Environment Programme – UNEP) is.

Most a Green Fins egy ingyenes on-line tanfolyamot hirdet búvárvezetőknek, melynek célja, hogy segítse őket és a a búvárokat, csökkentsék a merülések által bekövetkező negatív hatásokat. A képzést a Professional SCUBA Schools International (PSS) támogatásával indították. A merülésvezetők közvetlen hatással vannak a búvárokra, így nagyon sokat tehetnek a merülések okozta közvetlen természeti károk megelőzésére. A most induló tanfolyam – melynek szintén alapvető célja víz alatti környezetre gyakorolt negatív hatásainak csökkentése – három elemből áll:

- Bevezetés a korallzátonyok biológiájába, az ezzel kapcsolatos felhívások szervezése
- A még a felszínen történő eligazítások hatékony szervezése, a legjobb gyakorlatok átadása
- A merülés során a a pozitív példakép bemutatása, a búvárok kezelése

A tanfolyam befejezését követően – egy szerény 19 Eur adomány megküldése után – egy személyre szóló, nemzetközi érvényű elektronikus tanúsítványt kap a végzettséget megszerzett merülésvezető, s a későbbiekben a szervezet a témában folyamatosan hiteles információkkal is tájékoztatja. A tanfolyamhoz itt lehet csatlakozni.

További részletekről a divemagazine.co.uk oldalán megjelent cikkben olvashat.


Forrás: divemagazine.co.uk alapján Szerkesztőség