MESTERSÉGES ZÁTONY LEHET A STEVE IRWIN

2019. ÁPRILIS 5.

A Steve Irwin az elmúlt év végéig a Sea Shepherd környezetvédelmi csoport zászlóshajójaként teljesített szolgálatot. Most úgy tűnik, új szerepkörbe léphet: elsüllyesztik és mesterséges zátonyként fogja továbbra is szolgálni a víz alatti élővilágot. (Természetesen, amennyiben a terv megvalósul, előtte minden olyan szerkezetét, eszközét el fogják távolítani, ami szennyező lenne.)

Az Australian Dive Industry of Victoria Association (DIVA) jelentette be előzetesen a hírt, hogy a Sea Shepherd hajlandó eladományozni a hajót. Ezzel Melbourne térségében egy új menedék jönne létre a víz alatti élőlényeknek és természetesen ami egy új, nevezetes merülőhely is lenne. Nyilvánvaló, hogy a Steve Irwin nem egy lenne a sok elsüllyesztett hajó roncsai közül, hanem egy nagyon híres és különleges hely lenne, ami az elképzelések szerint – vélhetően megalapozottan – a történetével, korábbi működésével a világ minden pontjáról vonzana a búvárokat. Az elsüllyesztés technikai feltételeit, s természetesen a szükséges kormányzati engedélyeket is a DIVA-nak kell megszereznie. Még csak tervek léteznek, de már más ausztrál városok is versenybe szálltak a Steve Irwin megszerzéséért.

A jövőben a Sea Shepherd vezérhajója a M/Y Ocean Warrior, az Óceán harcosa lesz, amivel az alábbi videó segítségével lehet megismerkedni:


Forrás: deeperblue.com