IZLANDON LESZ A VILÁG ELSŐ BELUGA MENHELYE

2019. MÁJUS 13.

Érdekesség ez a döntés, hiszen Izlandon legális a bálnavadászat. Amennyiben a hírek igazak, úgy akkor még ebben a hónapban megnyithat a világ első beluga menhelye Izlandon, a Klettsvik-öbölben. A menhely területének kiválasztott öböl 32 ezer négyzetméter. A helyszínt úgy választották ki, hogy az a lehető legnagyobb mértékben azonos legyen a belugák természetes élőhelyével, valamint az szélsőséges időjárástól is védett legyen.

A hamarosan megnyíló menhelynek már az első lakói is megvannak a Little White és a Little Gray névre keresztelt, két 12 esztendős nőstény fehér delfin személyében. A két állat Kínában élt eddig fogságban és idén szállították át őket az izlandi partokhoz. A menhely megnyitása után az embereknek is lesz lehetősége arra, hogy megtekintsék az állatokat, de csak távolról és vezetett hajós túrákon csodálhatják meg őket.

A menhely megnyitásával kapcsolatban természetesen több kritika is érkezett. Sokak szerint ez is fogságnak számít és többen nem értik azt sem, hogy miért egy olyan országban nyitják meg, ahol engedélyezett a bálnavadászat.


Forrás: noizz.hu